Inbjudan till årets Chals-konferens: Biblioteket som relationsbyggare!

 

 

Dela:

Facebook

 

Twitter

 

LinkedIn

 

Forward

 

Bild från Unsplash

Bild från Unsplash

Biblioteket som relationsbyggare

Varje år arrangerar Chalmers bibliotek en endagskonferens med teman som berör de svenska lärosätesbiblioteken. I år handlar Chals om biblioteket som relationsbyggare, ett tema där relationer, samverkan och framtiden står i centrum.

 

Nu kan du anmäla dig till årets Chals!

Årets program består av en blandning av vinklar,  föreläsningar och interaktiva inslag som vi hoppas ska kunna stimulera till givande samtal och nya insikter.

Nedan presenterar vi ett urval av årets talare. Läs mer om dem och programmet på Chals hemsida. Vi uppdaterar kontinuerligt med mer information – så håll ögonen öppna!

 

25

September

TALARE

 

 

Nå ut och engagera!
Malin Utter, universitetsadjunkt, Borås Högskola

Hur når ett bibliotek bäst ut med information till sina användare? I presentationen ska vi titta närmare på hur bibliotek kan arbeta med marknadsföring och vikten av att arbeta strategiskt med marknadsföring av bibliotek. Exempel på olika kanaler för marknadsföring kommer att presenteras och vi avrundar med exempel på olika marknadsföringsprojekt.

 

KTH Biblioteket – hela KTH:s mötesplats
Lenita Brodin Berggren, T.f.Gruppchef Biblioteksservice och Lärandestöd och
Pontus Juth, undervisande bibliotekarie

Arenagruppen på KTH Biblioteket har till uppgift att skapa platser där forskare och studenter från olika discipliner kan mötas. Genom aktiviteter som TEDx, utställningar, studentdriva workshops, panelsamtal m.m. har vi utforskat hur forskare och studenter kan utbyta erfarenheter och kunskap. Att etablera nya mötesplatser tar tid och vi kommer att berätta om våra erfarenheter och utmaningar vad det gäller relationsskapande på KTH.

 

 

Att möta studenters användning, behov och önskemål: Några nedslag i forskningsläget och våra egna erfarenheter
Linda Borg, verksamhetssamordnare kundtjänst,Karlstads universitetsbibliotek, och
Emil Näslund, undervisande bibliotekarie, Göteborgs universitetsbibliotek

Lärosätesbibliotek har länge brottats med frågan om studenternas behov. Vid byggandet av nya bibliotek, renoveringar och i det dagliga arbetet försöker vi bibliotekarier få in studentens perspektiv, inte minst genom att mäta användningen. När studenter själva frågas ut ges delvis en annan bild av behov och önskemål. Linda Borg och Emil Näslund har tillsammans skrivit ett antologikapitel om vad forskningen visar, vad deras erfarenheter skvallrar om och vilka reflektioner de själva gjort. 

Konferensplats: Chalmersska huset

 

Chalmers bibliotek. Chals planeringskommitté

pixel