I detta nummer vill bis djupdyka i hur biblioteken arbetar med källkritik och undersöka hur källkritiken mår idag. I vanlig ordning bjuder vi dessutom på nyheter och fördjupade analyser av bibliotek, kultur och samhälle.
Ur innehållet:
Hur mår källkritiken på folkbibliotek I numrets panel visar det sig att källkritik på folkbibliotek ses som något avgörande, men också förvirrande?
Perspektiv på källkritik Missa inte våra intervjuer med historikern Mathias Cederholm och journalisten Jack Werner som båda undersökt konspirationsteorier.
Språket som min dator sätter ett rött streck under Fatou Camara skriver fram en skildring av källkritik som ett verktyg att få se sig själv i litteraturen.
Källkritik på lågstadiet – en betraktelse I Monika Staub Hallings text om källkritik på lågstadiet beskrivs källkritik som något som går bortom bara faktagranskning och lägger sig nära barnens erfarenheter och blivande som tänkande människor.
Lyft fram det sanna och inte det falska Ofta lyfts riskerna med AI och vad den kan komma att innebära för källkritik och desinformation framöver. bis intervjuar Åsa Wikforss, professor i teoretisk filosofi, författare och ledamot i Svenska Akademien, om farorna.
Dessutom kan du läsa spännande artiklar om metodstöd för arbetet med barn och unga som tillhör olika nationella minoriteter, aktuellt om litteraturpris och upprop samt att BiS bjuder in till träff i Malmö i höst!
Bli medlem eller prenumerant redan idag för att få nästa nummer i brevlådan! En prenumeration kostar från 175 kronor för fyra nummer och du kan betala enkelt med Swish.